{ "title": "Zevk Suyu Orucu Bozar Mı", "image": "https://www.nazarduasi.gen.tr/images/zevk-suyu-orucu-bozar-mi.gif", "date": "21.01.2024 04:36:07", "author": "Sezgin", "article": [ { "article": "
Zevk Suyu Orucu Bozar Mı, Zevk suyu genelde şehvet hallerinde erkeklik organından çıkan iki sıvı vardır. Bunlardan birine meni diğerine mezi denir. Meni, şehvetin doruğuna fışkırarak çıkar. Mezi ise şehvetten önce ve sonra sızıntı halinde olur. Meni ve mezi gerek yapı gerekse işlev olarak farklı sıvılardır. Mezi, meninin geçiş yolunu kayganlaştırma ve temizleme görevini yapar. Meninin daha kolay fışkırmasını sağlar ve spermlerin temiz bir şekilde hedeflerine ulaşmasını sağlar. Sadece öpüşmek ya da okşamakla gusül abdesti gerekmez. Gusül abdestini gerektiren durum ya cinsel ilişki veya cinsel ilişki olmasa da boşalma meydana gelmesidir. Nefsine güvenemeyen kimsenin hanımını öpüp okşaması da mekruhtur. Ancak meni gelerek orucun bozulma ihtimali de vardır.

Öpüşme ya da okşama hallerinde boşalma olmazda, şehvetten dolayı sadece zevk suyu halinde kayganlaştırıcı su gelirse gusül abdesti almak gerekmez. Bundan dolayı sadece abdest bozulur. Bazen bir akıntının guslü mü, yoksa sadece abdest almayı mı gerektirdiğini anlamalıyız. İşin içine evham da girince anlaşılıyor ki, idrar mahallinden gelen akıntının gusül gerektirmesi için \"şiddetle ve şehvetle\" gelmesi gerekir. Yavaşça ve zevksizce gelen özür sızıntıları guslü gerektirmez. Bu akıntılar idrar cinsinden sayılan, çoğu zamanda cinsel konuların hayalinden sonra gelen akıntılardır. Varsa abdesti bozar, ancak guslü gerektirmez. Bu durumda ıslanan zemin yıkanır, abdest alınıp namaz kılınır.

İftar ile Sahur Arasında Cinsel İlişki Caiz midir? Oruç, imsak vaktinden, güneşin batımına kadarki süre içinde yeme, içme ve cinsel ilişkiden, ibadet, niyetiyle uzak durmaktır. Yani oruç gündüz tutulur. Ramazan geceleri için hiçbir yasak söz konusu değildir. Dolayısıyla iftar ile sahur arasında yemek, içmek ve cinsel ilişkide bulunmak serbesttir. Kur'an'ı Kerim'de şöyle buyurmaktadır; \"Oruç gecesinde kadınlarınıza yaklaşmak size helal kılındı. Onlar, size örtüdürler, siz de onlara örtüsünüz. \" İlk zamanlarda Ramazan gecelerinde bu serbestlik yatsıya ya da uyuyuncaya kadardı. Bu Müslümanlara zor gelince Cenab-ı Allah geceleri cinsel ilişkiyi serbest etti. Ramazan ayının gelmesi ile insanlar orucu bozan halleri merak ediyor.

Orucu bozan ve orucu bozmayan şeyler; Orucu bozup kefareti gerektiren şeyler; Gıda ve ilaç türünden bir şeyi kasten yeme ve içme, kasten cinsel ilişkide bulunma ve bulunulma, kan aldırıp veya gıybet edip, orucu bozuldu sanarak yemek içmek gibi kasten orucu bozmak. Orucu bozulup sadece kaza etmesi gerekenler; Adetli ve lohusa olmak, Oruç tutmakla hastalığı artan kimseler, yenidoğan bebeğini emziren veya süt anne olmak, yolcu olmak, oruca niyet etmeden yiyebilen kimseler, güneş batmadığı halde zannederek iftarı eden ve şafak söktüğü halde sökmediğini sanarak sahur yiyebilene kefaret gerekmez. Bunlar yalnızca kaza ile yetinir.

İhtilam olmak ve Cünüp halde sabahlamak oruca mâni midir? Oruçlu iken ihtilam (Rüyalanma) olmak orucu bozmaz. Dokunma, oynaşma ve öpme olmadan, sadece bakmak ve düşlemekle boşalma da orucu bozmaz. Bu durumlarda sadece yıkanır ve orucuna devam eder. Dokunma ve öpme ile boşalırsa, oruç bozulur, ancak sadece kaza gerekir. Gündüz ihtilam olan oruçlunun namaz vakti geçmeyecek bir süre içerisinde yıkanması şarttır. Fakat yıkanmaması oruca engel olmaz. Çünkü yıkanmazsa, namazı terk etmiş olacağı için büyük günah işlemiş olur, fakat orucu oruçtur. Cünüp olarak sabahlamak oruca mâni olmaz. İhtilam (Rüyalanma) bu güç, insanın tabiatının gereğidir ve insan bundan dolayı dinen sorumlu tutulamaz.
" } ] }