{ "title": "Mahkeme Duası", "image": "https://www.nazarduasi.gen.tr/images/mahkeme-duasi.gif", "date": "20.01.2024 08:32:12", "author": "seval sarıboya", "article": [ { "article": "Mahkeme Duası, Dua etmek, Allah'a yaklaşmanın en güzel yoludur. Sıkıntıların, dua etmek, isteklerin ve beklentilerin Rabbimize açılmasıdır. Ne kadar içten, yürekten, yüreğin derinliklerinden seslenilirse o ölçüde yankı bulur. Dua etmek, işin başında, sonunda, her yerde ve her zaman yapılır. Dua, bir şeylerin değişmesinin arayışıdır, durumu kabul etmeme, değiştirme için bir rica, bazı durumda bir çeşit itiraz anlamını taşır. Rica ya da itiraz edenler; Allah bununla bize ne güzel öğüt veriyor. Şudur ki; Ey iman edenler! Nefsinizin arzusuna uyarak adaletten uzaklaşmayın. Eğer şahitlik ederken dilinizi bükerseniz veya çekinirseniz, şüphesiz Allah yaptıklarımızdan haberdardır. Eğer müminlerden iki grup birbirleriyle vuruşurlarsa aralarını düzeltin, şayet biri ötekine saldırırsa, Allah'ın buyruğuna dönünceye kadar saldıran tarafla savaşın. Asıl, hak ve adalette emrolunduğu gibi dosdoğru ol. Kesin olan bir şey vardır ki, yüce yaratıcı yarattığı kullarının onlar için nelerin daha iyi olabileceğini de bizden iyi bilir. Dahası O, geleceği de bilir.

Kur'an'da geçen bir ayette şöyle der

Allah bilir, siz bilmezsiniz. İşte bu, çeşitli olayların altında yatan ve sonradan su yüzüne çıkacak hayırlar ile insanlar arasında adaletle hükmetmemizi emrediyor. Ayrıca insanlar, ellerinde olmayan şeyden dolayı da suçlanamaz. Yani üzücü bir şeyin yaşanmış olduğu kanaatine varabiliriz. Allah Teâlâ şöyle buyuruyor; Ümmetine söyle! Mahkemelik bir işi olan kişi endişe ediyorsa \"Ya Selam ya Sellem\" diye bu adı her gün çokça anarsa endişeleri kaybolur. Davasını kaybetmez kazanan ve beraat eden olur. Şüphesiz ki Allah, adil olanları sever. Bunların biri bizim adaletsizlik olarak tanımladığımız bazı olayların aslında o kişiler için daha hayırlı olabileceğinin gerçeğidir. Rabbimizin sözü; Andolsun, biz elçilerimizi açık mucizelerle gönderdik ve beraberinde kitabı ve mizanı indirdik ki, insanlar adaleti yerine getirsinler. Demek ki; İlahi adalet, yaşadığımız hayatı her boyutuyla kucaklar. Bu ayetle Allah'ım mahkemesi olanların vekili sen ol. Onların yardımcısı ol. Onları selamete erdir. Min.

Mahkeme Duası okunuşu

\"Rahman ve Rahim Olan Allah (C. C.)'ın adıyla; Her gün 117 defa \"Ya muiz celle celalühü\" okuyup bitince de \"Ya zül celali vel ikram\" denilir.

Daha sonra da şöyle dua edilir; Allah'ım ben anamı babamı kardeşlerimi, çocuklarımı ve cümle mümin kardeşlerimin haklı davalarından haklı çıkar. Ya Rabbim. Hakkımızı zalimlere yedirme, Hak edene hak ettiğini ver Allah'ım. Böyle söylenirse çok çabuk kabul olur.

Herhangi bir konuda haklı olduğunuza inanıyorsanız bu davayı kazanmak için her gün
Mahkeme Duası Zikir Şeklinde

\"Rahman ve Rahim Olan Allah (C. C.)'ın adıyla;
Dava sonuçlanıncaya kadar her gün okunur. \"Vallahu galibun ala emrihi. Velakinne ekserannasi la yalemun\" Manası; Allah, emrini yerine getirmeye kadirdir. Fakat insanların çoğu bunu bilmezler. \"Vel asr İnnel insane le fi husr. İllellezine amenu ve amilus salihati ve tevasav bil hakkı ve tevasav bis sabr\" manası; Asra yemin olsun ki; İnsan mutlaka ziyandadır. Ancak iman edenler, Salih amel, iyi işler işleyenler birbirlerine hakkı tavsiye eden ve sabrı tavsiye edenler bunun dışındadır. De ki; Rabbim adaleti emretti.

Bir başka dua; \"İnna lillah ve inna ileyhi raciun. Alla hümme ecimi fi musibeti vahluf hayran minha\" Manası; Kul bir musibete uğradığı vakit okursa Cenab-ı hak o musibetin sevabını ve uğradığı zararın yerine daha hayırlısını ihsan eder.

\"Allah, bu ayetlerle bizlere güzel öğüt vermektedir! Rabbim sizlerin bu sıkıntısını sevince çevirsin\" min.
" } ] }