{ "title": "Hafıza Duası", "image": "https://www.nazarduasi.gen.tr/images/hafiza-duasi.gif", "date": "19.01.2024 13:44:30", "author": "Öznur TAŞPINAROĞLU", "article": [ { "article": "
Hafıza duası, Hafızayı güçlendirmek ve unutkanlık sorununu gidermek için okunmasında fayda olan dualardır. Birçok kişinin hafızası oldukça zayıftır ve aklında bazı şeyleri tutamaz. Ancak böyle durumda olan kişiler için hafıza duaları okumasında kişiye oldukça fayda sağlayacaktır.

Allah'ın izinli ile kişinin hafızası güçlenecektir ve her şeyi aklında tutabilecektir. Her gün okunmasında fayda olacaktır. Hafıza dualarını ders çalışmadan önce veya ezber yapmadan önce okumak daha bir yararlı olacaktır.

Hafızayı Güçlendirmek ve Zihni Açmak İçin Okunacak Dua

Ayeti kerimeyi her gün bir su bardağı suyun içeriisne 40 defa okuyup üflenmelidir. Ardındna su içilir ve kişinin hafızası da güçlenir. Fe fehhemnehe Süleymane ve küllen eteyne hukmev-ve ilmev-ve se (K) hharna mea Davudel cibele yusebbihne ve't-tayra ve künne failin. Allahümme zidni ilmen

Anlamı: Biz onun (Hükmünü) hemen Süleyman'a bildirmiştik. (Zaten) her birine hüküm ve ilim vermiştik. Davud'la beraber tesbih etsinler diye, dağları ve kuşları buyur altına aldık. (Bütün bunları) yapan bizdik (Enbiya 79)

“Bismillahirrahmanirrahim

Ferdün, Hayyün, Kayyûmun, Hakemun, Adlün, Kuddûsün (1). İyyâke na'büdü ve iyyâkenesta'în. (2) İnnâ fetahnâ leke fethan mubînâ. ” (3) Dokuz defa okunacak.
“Ya kebîrü entellezî lâ tehdil ukûlü livasfi azametih. ” 4000 defa okunacak.

Sonra; “Subhane rabbiyel a'la. ” (5) denecek. Sonra, “Sübhane men hüve külle yevmin hüve fi şe'nin. ” (6) okunacak.

Bu duayı ettikten sonra ihtiyaç ne ise söylenecek ve ardından: “Ya ğıyâsel müsteğîsîne velâ havle velâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm. ” (7) (Mecmuatül Ahzab)

Hz. İbnu Abbâs (Radıyallâhu anhümâ) anlatıyor: “Hz. Ali İbnu Ebî Tâlib (Radıyallâhu anh) Resûlullah (Aleyhissalâtu vesselâm)'a gelerek:
“Annem ve bâbam sana kurban olsun, şu Kur'an göğsümde durmayıp gidiyor. Kendimi onu ezberleyecek güçte göremiyorum. ” dedi. Resûlullah (Aleyhissalâtu vesselâm) ona şu cevabı verdi:
“Ey Ebû'l-Hüseyin! (Bu meselede) Allah'ın sana faydalı kılacağı, öğrettiğin takdirde öğrenen kimsenin de istifade edeceği, öğrendiklerini de göğsünde sabit kılacak kelimeleri öğreteyim mi?”
Hz. Ali (Radıyallâhu anh)

“Evet, ey Allah'n Rasûlü, öğret bana!” dedi. Bunun üzerine Hz. Peygamber (Asv) şu tavsiyede bulundu:
“Cuma gecesi (Perşembeyi cumaya bağlayan gece) olunca, gecenin son üçte birinde kalkabilirsen kalk. Çünkü o an (Meleklerin de hazır bulunduğu) meşhûd bir andır. O anda yapılan dua müstecabtır. Kardeşim Ya'kub da evlatlarına şöyle söyledi:
‘Sizin için Rabbime istiğfâr edeceğim, hele cuma gecesi bir gelsin. '
“Eğer o vakitte kalkamazsan gecenin ortasında kalk. Bunda da muvaffak olamazsan gecenin evvelinde kalk. Dört rek'at namaz kıl. Birinci rek'atte, Fâtiha ile Yâsin sûresini oku, ikinci rek'atte Fâtiha ile Hâmim, ed-Duhân sûresini oku, üçüncü rek'atte Fâtiha ile Eliflâmmîm Tenzîlü'ssecde'yi oku, dördüncü rek'atte Fâtiha ile Tebâreke'l-Mufassal'ı oku. Teşehhüdden boşaldığın zaman Allah'a hamd et, Allah'a senayı da güzel yap, bana ve diğer peygamberlere salât oku, güzel yap. Mü'min erkekler ve mümin kadınlar ve senden önce gelip geçen mümin kardeşlerin için istiğfat et. Sonra bütün bu okuduğun duaların sonunda şu duayı oku.

'Allahümme rabbizitni ilmen ve fehmen ve imanen. '

Anlamı: Allah'ım! Zihnimi aç, ilmimi arttır, fehmimi aç, imanımı genişlet.

'Ya men leccemel mütekebbirine bi licami azametihi sellim ya hafız. '

Anlamı: Ey muhafaza eden Allah'ım! Kibirlenenleri, azametinin gemiyle dizginle, bize selamet ver, bizi selamete çıkar.

'Allahümme ekrimni bi nuri'l-fehmi ve ahricni min zulümati'l-vehmi ve'ftah li ebvabe rahmetike ve'nşur aleyye min hazaini ilmike ya Erhamer-rahimin. '

Anlamı: Ey merhametlilerin en merhametlisi Allah'ım! Bana anlayış nuru ihsan et. Beni vehim karanlıklardan kurtar. Rahmet kapılarını aç ve ilim hazinelerinden bana lütfet.
" } ] }